Нашият център има дългогодишна и интересна история

Официалното откриване на Би Би Си Център - 13 януари 1994 г.

Силното присъствие на БиБиСи в България и изключително големият интерес към предаванията на Би Би Си доведе до създаването през 1994 г. на Центъра на БиБиСи в София, единствен по рода си извън Великобритания. Центърът беше открит на 13.01.1994 г. в присъствието на президента на Р. България г-н Желю Желев, тогавашният генерален директор на Би Би Си Боб Филис, посланикът на България в Обединеното кралство Джон Станчоф, английският посланик в България Ричард Томас и др.

Валери Чуков и Елеана Хауърд - Буш Хаус, Лондон
"Приятелите на Мъзи в България" - представяне на героите на детските курсове на Би Би Си
Първият офис на Би Би Си Център на ул. "Княз Борис І" №67

Първият директор на Центъра беше ръководителят на българската секция на Би Би Си г-н Валери Чуков, последван от г-жа Елеана Хауърд.

По това време името на Би БиСи се свързваше преди всичко с радиопредаванията на Световните служби, но благодарение на Би Би Си Център София вече все повече хора научиха, че Би Би Си е и качествено обучение по английски език, и телевизионни програми, и музика, и филми, и Интернет. Центърът осигури широк достъп до многообразната издателска продукция на Би Би Си и организира множество събития, популяризиращи не само медийната корпорация, но и британската култура и език: срещи с известни личности и журналисти, дни на Шекспир, рок концерти, представяне на нови системи за обучение по английски и много други.

От края на 2004 г. Би Би Си Център София съществува като независим учебен център.

Британско – Български Информационен и Езиков Център доби популярност най-вече с високото качество на езиковата подготовка в организираните курсове по английски език за деца и възрастни.
Нашият екип наследи традицията на Би Би Си и успя да запази високия стандарт на обучение.
Центърът предлага езиково обучение в престижни британски институции. В зависимост от вашите нужди и предпочитания можем да ви предложим интензивни и целогодишни курсове, подготовка за езикови изпити, езикови ваканции за ученици и възрастни.